در پی بازدید وزیر نفت از میدان نفتی آذر و اعلام افزایش تعداد دستگاه‌های حفاری در توسعه این میدان مشترک، چهارمین دستگاه حفاری شرکت گلوبال پتروتک کیش به زودی در این پروژه به کار گرفته می‌شود.
به گزارش روابط عمومی شرکت گلوبال پتروتک کیش، در حال حاضر پنج دستگاه حفاری در میدان نفتی آذر فعال هستند که سه دستگاه آن متعلق به شرکت گلوبال پتروتک کیش است.
وزیر نفت در جریان بازدید از میدان نفتی آذر از آغاز تولید زودهنگام ٣٠ تا ٣٥ هزار بشکه نفت در روز از این میدان از نیمه دوم سال ٩٤ و افزایش ۶۵ هزار بشکه‌ای ظرفیت تولید نفت خام کشور در روز در صورت نهایی شدن توسعه میدان آذر خبر داده بود.
بر اساس اعلام روابط عمومی شرکت گلوبال پتروتک کیش، عملیات حفاری و نصب لاینرهای چاه‌ شماره هفت میدان نفتی آذر نیز اخیرا به‌طور کامل توسط این شرکت به پایان رسیده است.
چاه شماره هفت میدان نفتی آذر اولین چاه در میدان آذر است که عملیات حفاری آن با راندن چهار لایه لوله جداری (کیسینگ) و سه لایه لوله آستری (لاینر) و با همت مدیران و کارشناسان ایرانی به‌طور کامل به پایان رسیده است. عمق این چاه ۴۷۱۴ متر است و تقریبا طبق برنامه زمانبندی پیش‌بینی‌شده برای پروژه، انجام شده است.
شرکت‌های خارجی که پیش از این در میدان آذر حفاری کرده بودند، ۱۵۰ روز دیرتر از برنامه به عمق ۴۷۱۴ متری رسیدند. این در حالی است که در انجام این پروژه با استفاده از توان داخلی، علاوه بر دستیابی به زمان مطلوب، کیفیت انجام عملیات حفاری نیز با لوله آستری بزرگتر بسیار خوب بوده است.
بر اساس این گزارش، میدان آذر (در بلوک اناران) در۲۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر مهران واقع شده و یکی از میادین مشترک با کشور عراق است. اولین چاه میدان آذر توسط شرکت نروژی هیدرو در سال ۱۳۶۵و در مدت حدود ۴۰۰ روز حفاری شد و چاه شماره هفت دومین چاهی است که توسط گلوبال پتروتک کیش تا عمق ۴۷۱۴ یعنی ۱۰ متر پایین‌تر از عمق نهایی سازند سروک و با راندن کامل لوله‌های جداری و آستری به اتمام رسیده است. عمق بالای مخزن هیدروکربوری و نیاز به حفاری در سازندهای مختلف نفتی از ویژگی‌های این میدان است که عملیات حفاری را بسیار پیچیده و طولانی می‌کند.
بر اساس برنامه توسعه میدان آذر، قرار است ١٠ حلقه چاه از سوی شرکت گلوبال پتروتک کیش، هفت حلقه چاه از سوی شرکت ملی حفاری ایران و دو حلقه چاه نیز از سوی شرکت پرشیا در این میدان حفاری شود.
کارفرماهای طرح توسعه این میدان، شرکت مهندسی و توسعه نفت و مجری طرح، شرکت مهندسی و توسعه سروک آذر (کنسرسیوم متشکل از شرکت مهندسی و ساختمان صنایع نفت ایران و صندوق سرمایه گذاری بازنشستگی) هستند.

فعالیت چهارمین دستگاه حفاری